Bugün Fetih 1453 filmini izledim.
Fatih Sultan Mehmet karakterinin gördüğü bir rüyayı tasvir eden sahne bence çok kötüydü. Bir labirentte kısılıp kalıyordu Sultan. Sonra Osman Gazi ya da Orhan Gazi'ydi sanırım , Sultan Mehmet'e yüzüğünü verirken yüzük lavlar içinde bir yere düşüyordu yer yarılıp. Labiret yerine sık ağaçlı bir orman falan olabilirdi bence. Daha çekici bir rüya sahnesi düşünülebilirdi.
Stüdyo yeterince iyi değildi. Ancak kostümler arasında çok beğendiklerim oldu. Cenova'daki , Vatikan'daki kostümleri beğendim. Ayakkabılarına kadar beğendim hatta. Mora'daki savaş sahnesi gerçekçi ve güzeldi. Bizans İmparatoruna yardım edecek olan Mora'lılar kılıçtan geçiriliyordu. Ancak İstanbul'un fethi esnasında bazı sahneler yeterli değildi. Top atıldığı görülen sahneler yeterince iyi değildiler mesela. Buna rağmen de karadan geminin yürütüldüğü sahneler güzeldi.
Bir beklemediğim yanı , film Muhammed'in bir sözüyle başlıyordu. Fatih Sultan Mehmet'in doğumunun anlatılmasından da önce bu olayla filmin başlaması ilgi çekiciydi.
"Konstantiniyye mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan , onu fetheden ordu ne güzel ordudur."
Özetle , oyunculuk hatalarına ve yetersiz kalan yanlarına rağmen filmi beğendiğimi söyleyebilirim. İzlediğim Türk yapımı tarih filmlerine göre daha iyiydi.