| Tarih Filmleri tarihe tanıklık etmiş tarihi filmleri bu tarih filmleri bölümünde izleyebilirsiniz. |
01-01-2012, 16:53
|
#1 (permalink)
|
|
Co Admin
Teşekkürler: 506
204 Mesajına 280 teşekkür edildi.
|
Neden bizim de iyi bir tarihi filmimiz yok ?
tarih, tarih forum, forum tarih, tarih öğretmeni, tarih portalı, kpss tarih, osmanlı tarihi, selçuklu tarihi, türk tarihi, siyasi tarih, islam tarihi
| Isminiz@Tarih.gen.tr Uzantılı MSN |
Neden bizim de troya,gladyatör....gibi etkileyici ve iyi tarihi filmlerimiz yok? Adamların daha doğru olup olmadığı belli olmayan ilyada ve odesası iyi bir film olarak yerini alıyor ama bizim kahramanlık dolu gerçek ve birebir aksiyon dolu tarihi konularımız sinemada yok gibi varsa da iyi değil...sinemacılarımız neden böyle olayları film yapmaz anlamıyorum....
Böyle bir konu açmış bulunayım ve fikirlerinizi alayım
|
|
|
01-01-2012, 17:22
|
#2 (permalink)
|
|
Moderator
Teşekkürler: 193
77 Mesajına 103 teşekkür edildi.
|
Bence temel sorun insanların dikkati tarihe çekilmiyor. Son dönemlerde Muhteşem Yüzyıl sayesinde tarihle ilgilenme var. Bu diziyi onaylamasam da tarihe olan ilgiyi artırdığına inanıyorum. İlgi sorununun yanında başka bir sorun da bence stüdyo eksikliğidir. Film çekmeden önce bir stüdyomuzun olması gerek.
|
|
Bu Mesaj için kuman kullanıcısına teşekkür edenler:
|
|
01-01-2012, 17:25
|
#3 (permalink)
|
|
Co Admin
|
Evet Muhteşem Yüzyıl her ne kadar doğruları yansıtmasa da tarihe olan ilgiyi artırdı. Benim görüşüm tarihi filmler maliyetli oluyor bizimkiler de maliyeti düşük film yapıp daha fazla para kazanma peşinde gibi hissediyorum
|
|
|
01-01-2012, 17:35
|
#4 (permalink)
|
|
Yeni Üye
Teşekkürler: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
|
Alıntı:
EmpiRes Nickli Üyeden Alıntı
Evet Muhteşem Yüzyıl her ne kadar doğruları yansıtmasa da tarihe olan ilgiyi artırdı. Benim görüşüm tarihi filmler maliyetli oluyor bizimkiler de maliyeti düşük film yapıp daha fazla para kazanma peşinde gibi hissediyorum
|
Ben de aynı şekilde düşünüyorum.
|
|
|
|
Bu Mesaj için Kaynak kullanıcısına teşekkür edenler:
|
|
01-01-2012, 18:34
|
#5 (permalink)
|
|
Moderator
|
İşte aslında temel ilgi çekememek. Yılda sürüyle film yapılıyor( Dizilerde cabası). Biz Türkler olarak çoğu saçma olan bu filmlere akıttığımız parayla adam gibi bir film yapabiliriz. Yapmalıyız. Bu potansiyel var bizde. Kaliteli bir tarih filmi yaparsak çok garip gelebilir ama bugünkü Türkiye'nin birçok sorununu çözebiliriz. Örneğin King Arthur. İngilizler yaptı her 10 senede bir de işleyecekler bu konuyu. Çünkü adamları birleştiriyor. Bizde King Arthur'un gerçeği ve çok daha muazzamı var: "Atatürk". Büyük Taarruz gibi benim yazarken bile tüylerimi diken diken eden bir savaş var. Tüm Türkiye olarak herkeste derin iz bırakabilecek bir film olabilir, yapılabilir. Ancak dediğiniz gibi çoğu insan para peşinde yani geçici hevesler...
|
|
Bu Mesaj için kuman kullanıcısına teşekkür edenler:
|
|
01-01-2012, 20:48
|
#6 (permalink)
|
Root Administrator
Teşekkürler: 179
148 Mesajına 268 teşekkür edildi.
|
Bu film şubat veya mart 2012 de gösterime girecek. Türk yapımı bir 1453 İstanbul Fethi'nin filmi. Bakalım nasıl bulacaksınız
|
|
|
|
5 kişi bu mesaj için Tarih nickine teşekkür etti.
|
|
01-01-2012, 21:57
|
#7 (permalink)
|
|
Co Admin
|
Alıntı:
Tarih Nickli Üyeden Alıntı
Bu film şubat veya mart 2012 de gösterime girecek. Türk yapımı bir 1453 İstanbul Fethi'nin filmi. Bakalım nasıl bulacaksınız 
|
bu filmi biliyorum ve sabırsızlıkla çıkmasını bekliyorum .d umarım güzel bir filmdir fragmandaki gibi
|
|
|
|
Bu Mesaj için EmpiRes kullanıcısına teşekkür edenler:
|
|
01-01-2012, 22:34
|
#8 (permalink)
|
|
Administrator
Teşekkürler: 111
187 Mesajına 223 teşekkür edildi.
|
Fragman'ı çok ilgi çekici ve güzel.. O nasıl gürz vuruşudur kardeşim Bende bekliyorum sabırsızlıkla..
|
01-02-2012, 07:12
|
#9 (permalink)
|
|
Moderator
|
Alıntı:
Rita Nickli Üyeden Alıntı
Fragman'ı çok ilgi çekici ve güzel.. O nasıl gürz vuruşudur kardeşim Bende bekliyorum sabırsızlıkla..
|
  gürzü vuruş çok komik olmuş.
|
01-31-2012, 02:00
|
#10 (permalink)
|
|
Moderator
Teşekkürler: 56
82 Mesajına 105 teşekkür edildi.
|
Bir Gladiator , bir Kingdom of Heaven gibi olduğunu düşünebileceğim bir film benim de aklıma gelmiyor ne yazık ki. Muhteşem Yüzyıl dizisi izlenilmeye başlandığından beri en azından Kanuni hakkında konuşuldu , ilgi gördü. Ama merak edip bir bölümünü izlediğimde dizinin yeteri kadar başarılı olmadığını gördüm ben de sizler gibi.
Her ne kadar daha izleyememiş olsam da son zamanlarda adından bahsettiren Dedemin İnsanları var. Çevremde filme gidenler , beğendiklerini söylüyorlar.
|
|
Bu Mesaj için Mavimsi kullanıcısına teşekkür edenler:
|
|
| Seçenekler |
|
|
| Stil |
Normal
|