ÖSYM bilindiği üzere son senelerde sınav soru ve cevaplarının tümünü vermeme kararı alıp sadece ilgili bölümlerde 1-2 soru vererek kişilerin yaptığı sınav hakkında bilgi edinmesine karar vermişti. Böyle bir değişikliğe gitmesinin temel nedeni de "İlgili sınav sorularını başka sınavlarda da kullanma" gerekçesiyle açıklamıştı. Ancak CHP'nin bu durumun tekrar eskisi gibi olması adına Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.
Anayasa Mahkemesi de başvuruyu esastan görüşen Yüksek Mahkeme, kanunun ÖSYM Başkanlığı tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevapların, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışında bırakılmasını öngören kanun hükmünü anayasaya aykırı buldu. Yani anlayacağınız bundan sonra her sınavın tüm soru ve cevapları tekrardan ÖSYM sitesinden verilecek. Olması gereken de bu.
Sınavlara çalışan herkese duyrulur. Ayrıca başarılar dilerim.
ÖSYM ve YÖK darbe döneminin ortaya çıkarmış olduğu kurumlardır. Her yerde darbeye ait unsurşar kaldırılmaya veya kötülenmeye çalışılırken, bu iki sözde eğitim kurumuna zerre toz kondurulmuyor sebebini anlamış değilim.
Soruları, belli bir kesime dağıttılar, çaldırdılar, yanlış veya hatalı soru hazırlayıp büyük eleştirilere maruz kaldılar. Baktılar ki önüne geçilemiyor, soruları açıklamayalım yoluna gittiler bahane olarakta aynı soruları farklı sınavlarda da kullanabiliriz ifadesini kullandılar. Dünya alem biliyor ki bu uygulamanın tek sebebi hatalarına eleştiri gelmesin diye.
Daha birkaç hafta öncesinde Kore'de eğitim ile ilgili bakan, yapmış olduğu sınavda iki hatalı sorunun çıkması üzerine ''öğrencilerimi maddi ve manevi olarak zarara uğrattığım için özür dilerim, görevimden istifa ediyorum'' dedi ve görevini bıraktı. Bizde ise soruları dağıtan kişi hala ÖSYM başkanı ne kadar gülünç değil mi ?