Neden bizim de troya,gladyatör....gibi etkileyici ve iyi tarihi filmlerimiz yok? Adamların daha doğru olup olmadığı belli olmayan ilyada ve odesası iyi bir film olarak yerini alıyor ama bizim kahramanlık dolu gerçek ve birebir aksiyon dolu tarihi konularımız sinemada yok gibi varsa da iyi değil...sinemacılarımız neden böyle olayları film yapmaz anlamıyorum....
Böyle bir konu açmış bulunayım ve fikirlerinizi alayım
Bence temel sorun insanların dikkati tarihe çekilmiyor. Son dönemlerde Muhteşem Yüzyıl sayesinde tarihle ilgilenme var. Bu diziyi onaylamasam da tarihe olan ilgiyi artırdığına inanıyorum. İlgi sorununun yanında başka bir sorun da bence stüdyo eksikliğidir. Film çekmeden önce bir stüdyomuzun olması gerek.
Evet Muhteşem Yüzyıl her ne kadar doğruları yansıtmasa da tarihe olan ilgiyi artırdı. Benim görüşüm tarihi filmler maliyetli oluyor bizimkiler de maliyeti düşük film yapıp daha fazla para kazanma peşinde gibi hissediyorum
Evet Muhteşem Yüzyıl her ne kadar doğruları yansıtmasa da tarihe olan ilgiyi artırdı. Benim görüşüm tarihi filmler maliyetli oluyor bizimkiler de maliyeti düşük film yapıp daha fazla para kazanma peşinde gibi hissediyorum
İşte aslında temel ilgi çekememek. Yılda sürüyle film yapılıyor( Dizilerde cabası). Biz Türkler olarak çoğu saçma olan bu filmlere akıttığımız parayla adam gibi bir film yapabiliriz. Yapmalıyız. Bu potansiyel var bizde. Kaliteli bir tarih filmi yaparsak çok garip gelebilir ama bugünkü Türkiye'nin birçok sorununu çözebiliriz. Örneğin King Arthur. İngilizler yaptı her 10 senede bir de işleyecekler bu konuyu. Çünkü adamları birleştiriyor. Bizde King Arthur'un gerçeği ve çok daha muazzamı var: "Atatürk". Büyük Taarruz gibi benim yazarken bile tüylerimi diken diken eden bir savaş var. Tüm Türkiye olarak herkeste derin iz bırakabilecek bir film olabilir, yapılabilir. Ancak dediğiniz gibi çoğu insan para peşinde yani geçici hevesler...
Bir Gladiator , bir Kingdom of Heaven gibi olduğunu düşünebileceğim bir film benim de aklıma gelmiyor ne yazık ki. Muhteşem Yüzyıl dizisi izlenilmeye başlandığından beri en azından Kanuni hakkında konuşuldu , ilgi gördü. Ama merak edip bir bölümünü izlediğimde dizinin yeteri kadar başarılı olmadığını gördüm ben de sizler gibi.
Her ne kadar daha izleyememiş olsam da son zamanlarda adından bahsettiren Dedemin İnsanları var. Çevremde filme gidenler , beğendiklerini söylüyorlar.